Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
Gesloten
Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
14:00 - 17:00
Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
Gesloten

(Keuken-) textiel

Keukentextiel

Knit-factory

Knit-factory verweeft traditie met comfort. De vertrouwde breitechniek wordt vertaald naar modern interieur textiel. De keukenhanddoeken zijn ambachtelijk geproduceert in een van de laatste breifabrieken van Nederland.

 

Le Jacquard Français

Damast tafellinnen uit Frankrijk afkomstig.

Alleen natuurlijke materialen katoen en linnen. Een weeftechniek waarbij tekeningen aangebracht worden op een achtergrond van dezelfde kleur. 

Tafellakens in verschillende maten (ook voor de grote tafels), tafellopers, placemats en servetten.

 

Textielmuseum Tilburg

By TextielMuseum presenteert een spraakmakend assortiment met huiselijk textiel ontworpen door topontwerpers.

 

  • Studio Job:

Theedoek folklore:  de combinatie van folklore en design. Studio Job brengt een ode aan het ambacht en markeert met dit ontwerp een terugkeer naar landelijke of folkloristische elementen in design en in de maatschappij.

Theedoek Insects: De enige krioelende insecten die een ereplaats verdienen in ieder interieur. De cartoonachtige, humorvolle en fraaie tekeningen van Studio Job maken Insects tot een opvallend design, inmiddels een echte klassieker. De onschuldig ogende afbeeldingen verhullen vaak diepere lagen: achter Insects schuilt het idee van vergankelijkheid.

 

  • Liset van der Scheer:

Gebreide keukenhanddoek. De handdoek bestaat uit een dubbele gebreide laag, waardoor het ‘droog’ oppervlak wordt vergroot. Om de doek stevigheid te geven zijn de lagen om de 2 cm aan elkaar gebreid. Op die plek wordt het breisel dikker en dus ook breder. Het gevolg is dat de zelfkanten mooi gaan golven. Aan de boorden van de handdoek heeft de ontwerpster kleine gaatjes gebreid die de boord een extra subtiel detail geven.