Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
Gesloten
Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
14:00 - 17:00
Vandaag:
10:00 - 17:00
Vandaag:
Gesloten

Aardewerk

Ambachtelijk gemaakt aardewerk

Bunzlau Castle 

Ambachtelijk gemaakt aardewerk, met de hand bestempeld en beschilderd.

De fabriek Ceramika Artystyczna Boleslawiec in Polen heeft al meer dan 200 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van de hoogste kwaliteit keramiek. Alle grondstoffen die nodig zijn voor de productie komen uit de omgeving. Er worden wel 7 verschillende kleisoorten gebruikt en de verf is gemaakt op basis van natuurlijke materialen.

Het servies is tijdloos, oersterk en geschikt voor gebruik in de vaatwasser, magnetron en oven. Er is een zeer ruime keuze uit verschillende decoren, die je onderling eindeloos kunt combineren. Zo stel je heel persoonlijk je eigen servies samen.

 

 

Nicholas Mosse

De grondleggers van dit Ierse aardewerk zijn Nicholas (de werker) en Susan (de dromer) Mosse.

Al 44 jaar ontwerpen en vervaardigen zij aardewerk op ambachtelijke wijze in een oude molen in Bennettsbridge Ierland. De molen is sinds 1840 in de familie.

De pottenbakkers en stempelaars worden door henzelf in het bedrijf opgeleid. Dit gaat vaak over van vader op zoon en moeder op dochter. Met kleine stempeltjes, met de hand en op het oog worden de decoraties aangebracht. Geen gemakkelijk werk!

 

 

Emma Bridgewater

Toen Emma in 1984 op zoek was naar een kop en schotel als kado voor haar moeder, kon ze dit niet vinden. Dat was de aanzet voor de start van haar bedrijf.

Ze tekende vier vormen: een mok (mug), een kom (bowl), een schenkkan (jug) en een bord (dish). De voorbeelden werden gemaakt in Stoke on Trent, Engeland.

Emma's echtgenoot Mathew Rice ontwerpt vanaf 1987 als fanatieke vogelaar ook mee. Wat begon met stempelen en schilderen komt tegenwoordig ook tot stand door het gebruik van litho's. Steeds komen er nieuwe decoren, waardoor de oude decoren verzamelobjecten zijn voor de echte liefhebbers.